четвъртък, 27 декември 2012 г.

20-годишният Георги Миланов е Футболист №1

20-годишният халф на Литекс и българския национален отбор Георги Миланов бе избран за Футболист №1 на България за 2012 година.

По този той счупи рекорда на Димитър Бербатов за най-млад състезател избиран за най-добър футболист на България. Седемкратният победител Бербатов бе 21-годишен, когато спечели класацията за първи път. Георги Миланов бе избран и за футболист №1 на "А" група за отминаващата година.

Негов подгласник стана бранителят на Партизан Иван Иванов, който се превърна в един от най-силните футболисти на "гробарите". Трети в класацията остана футболистът на ПСВ Станислав Манолев.

Наградата за откритие на сезона получи Антонио Вутов от Левски. Той е най-младият футболист, играл в "А" група.

Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев получи награда за Най-голям принос за развитие на футбола.

Капитанът на националния отбор и Астън Вила Стилиян Петров получи специална награда по време на церемонията.

Вратарят на Славия Стефано Кунчев, който през есента игра под наем в Локомотив (Пловдив), бе удостоен с "Наградата за феърплей" по време на церемонията за "Футболист на годината на България". Повод за това стана разкритие на играча от преди няколко месеца, когато призна, че бандити са се опитали да го подкупят с 20 000 евро, за да уредят мач. Кунчев обаче отказва, а малко след това е бит пред блока, в който живее.

Визитката на Георги Миланов

Георги Венциславов Миланов e роден на 19 февруари 1992 г. в град Левски. Футболист на Литекс, където започва кариерата си в клубната Академия. От 2009-а година играе за първия отбор на оранжевите, с които вече е натрупал 94 мача и има отбелязани 20 гола. Миланов има 8 мача и 2 гола за младежкия национален отбор на страната, както и 9 мача и 1 гол за мъжкия. Попадението му за представителната селекция фиксира крайното 2:2 срещу Италия в световна квалификация в София тази есен. Миланов играе като офанзивен полузащитник и втори нападател, но може да се изявява еднакво добре по левия и десния фланг на атаката. Има брат близнак Илия Миланов, който също е футболист на Литекс и националния отбор. С отбора на Литекс става два пъти шампион на България- през сезоните 2009-10 и 2010-11 и печели Суперкупа на България през 2010.

Няма коментари:

Публикуване на коментар