сряда, 26 септември 2012 г.

Изнежи се българският футбол



Изнежи се българският футбол и това си е. Направо се изпеде... Едно време, когато президентът се съмняваше дали играчите са продали мача, те прекарваха няколко часа в редовни срещи с винкело на Витоша. Сега се прилагат по-цивилизовани методи - пращат ги на детектора на лъжата.
Пак се прочухме с глупостта си - миналата седмица в Англия говореха как се продават мачове у нас, тази ни се смеят за детектора. Нормално - смешно е, ако някой отбор падне изненадващо, всичките му играчи да отиват под строй на детектора. Това е изключително сложен уред - само за да се явиш, се минават няколко часа подготовка. Тези ще тренират ли или ще си играят на "Пред детекторо всички са равни"? И защо харчат луди пари за детектора, вместо да ги дадат за свестен терен за децата? От глупост?

Интересен въпрос е и какво ще стане, ако българският футбол се яви на полиграфа? То е ясно, че футболът ни е голяма лъжа. Риторични въпроси ли ще му задават?

Така и така се е почнало, а и водени от идеята да помогнем на чичо Венци да напълни новия телевизионен футболен канал със съдържание, му предлагаме забавно-сатиричното предаване "Всички на детекторо". Водещ ще е Сашо Томов - по-скоро ЦСКА ще влезе догодина в Шампионската лига, отколкото Сашето да успее да го излъже някой. Като музикален фон в студиото звучи песента на Преслава "Не чуваш ли, спри се, лъжа е?!"

Първите гости може да са Чавдар Янков и Петър Димитров, по актуална тема. "Биха ли ви в столичен нощен клуб на 15 септември?"
Следват Димитър Борисов и Иво Иванов с въпросите "Има ли ЦСКА 80 млн. лв дългове?", "Ще играе ли ЦСКА отново на Армията?" (същият въпрос и към Ники Гигов) и "Ще продадете ли клуба или само се правите на интересни?" Поради специфичния говор на Гърнетата и използваното количество твърдо гориво се препоръчва да се използва последно поколение полиграф и водещ логопед. Цонко пък може да отговори на въпроса "Продадохте ли мача на Гонзо за едно кило миди?"

В следващото предаване Стойчо отговаря на въпросите "Взимате ли комисиони за играчите, които водите в ЦСКА?" и "Вярно ли е, че синът ви е изпратил Лео Лима и Родриго Соуса на летището?" След него Веселин Марешки: "Вярно ли, че загубихте във Враца, защото в града има аптеки на вашата фирма?" После Цветан Василев по темата: "Вярно ли е, че Ботев падна от Берое, защото ТЕЦ Марица Изток има сметки в банката?"
Интересно ще е и участието на Наско Сираков за онова остригване.

Във "Всички на детекторо" може да се "дискутира" и по нефутболни теми - Радо Стойчев с въпроса "Заради лична изгода ли напуснахте националния отбор по волейбол?" и Матей Казийски: "Радо Стойчев ли ви накара да зарежете отбора?" Данчо Лазаров също може да участва с въпроса "Вярно ли е, че сте се разбрали с опозицията?"

За цвят може да бъде включен и съдията Марк Холси по темата "Наистина ли имаше дузпа за Юнайтед срещу Ливърпул?" Тъкмо от България чичо Венци 5 лв. на кръст няма да събере от футболната телевизия - нека поне дойдат приходи от Острова.

Като се наиграят, да идат да гледат пиесата "Детектор на лъжата" в Сатиричния театър. Там поне правят истинско шоу. А 22 април - международният ден на полифизиографа, може да се отбелязва и от футболистите и президентите им.

Цветан Ламбрев

Няма коментари:

Публикуване на коментар