сряда, 17 октомври 2012 г.

Мръсните тайни на Ланс Армстронг

Ланс Армстронг е платил на мотоциклетист, за да му достави кръвен допинг по време на колоездачната обиколка на Франция през 1999 година, заяви бившият съотборник на американския състезател Тайлър Хамилтън пред Би Би Си.


"Да, през 1999 имахме мотоциклетист... той трябваше да следва колоната в рамките на трите седмици. Той трябваше да е достатъчно близо до нашите хотели, за да може да бъде под ръка във всеки момент. Ланс му плати между 15 и 20 хиляди долара, за да го прави", заяви Хамилтън, който кара с Армстронг в "Ю Ес постал тим" от 1998 до 2001 г. и даде показания пред Американската антидопингова агенция.

Армстронг има седем титли от "Тур дьо Франс", но те му бяха отнети от Американската антидопингова агенция заради обвинения, че е бил част от най-съвършената схема за употреба и разпространение на забранени стимуланти.

Бившата масажистка на Армстронг Ема О'Райли, която също е дала показания на USADA, заяви пред Би Би Си, че е трябвало веднъж да пътува от Франция до Испания, за да вземе таблетки.

"Трябваше да наема кола във Франция... Карах шест часа. Знаех, че има нещо специално в мисията, защото Ланс ми каза да не споменавам дори на приятеля си", сподели тя.
"Казвала съм на другите масажистки, че са трафиканти на допинг, но точно такава бях аз през онзи уикенд", добави тя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар