събота, 13 октомври 2012 г.

От какво разбира Марешки?

Разбирам от правене на пари и съм тук, за да подсигуря нещата.
Само това изречение на боса на Локо Пд Васелин Марешки показва колко му е ясно какво става във футбола. От футбол в България пари не се правят. Както виждаме, може в Беларус, Сърбия, Румъния, Холандия. В България не може. Не може, защото всеки гледа в канчето на другия, не в своето.
Като Батков и Лудогорец. Не може, защото Динамо М с радост си дава играчите на БАТЕ и после двата клуба си делят печалбата. А тук ЦСКА гледа да открадне Анисе от Черноморец. Не може, защото феновете не искат да ходят на мачове - рядко има какво да гледат там или дори къде да се изпикаят.

Марешки вероятно се надява, че ще издържа футболния клуб от аптеките си. Сигурно, ама до едно време, защото не е възможно да се работи вечно на загуба. А нашият футбол е на загуба.

Той направи един верен ход, като намали заплатите в отбора. Малцина в България заслужават повече от 3000 лв. на месец. Нито продават фланелки, нито играят хубави мачове и събират рекламодатели, нито някой ходи да ги гледа. Но изборът да уволни Кокала и да го смени с Гонзо е дълбоко погрешен. Единствената прилика между тях е, че са мъжкари. На Кокала футболът му е далеч по-ясен отколкото на Гонзо и той го доказа миналата година. Не заслужава да го махнат заради един загубен мач от Ботев (Враца).

Колкото до Марешки, веднъж казва, че няма нужда от Локо Пд, после, че гледал сериозно на клуба. На кой от двамата да вярваме?

Цветан Ламбрев

Няма коментари:

Публикуване на коментар