неделя, 30 декември 2012 г.

Арогантен

2012 определено не е най-добрата година за Димитър Бербатов. Нападателят загуби мястото си в Манчестър Юнайтед, след което логично му бе показана табелката ЕXIT от "Олд Трафорд". Дали това или просто застаряването промениха Бербатов не се наемам да коментирам, но истината е, че се е превърнал в един арогантен човек.


Черешката на тази необяснима арогантост бе тениската, която показа след гола си срещу Саутхямптън на 26 декември. "KEEP CALM AND PASS ME THE BALL" или на български "Стойте спокойни и ми подавайте топката". Реакцията на Мартин Йол бе красноречива. Остра и заслужена критика. И с право. Разбирам да беше вкарал 2-3 гола или най-малкото победен, но да покажеш такава тениска в мач срещу Саутхямптън (след като преди това 6 мача не си вкарвал) е доста глуповато.

Както написаха и от Goal.com, "Запазете спокойствие и т.н." можем да видим на корицата на дневник на човек в средна възраст или на домакиня с престилка и кутия торта в ръка.

Но съдбата си знае работата и наказа Бербатов с равенство. А след това и със загуба у дома от Суонзи...

Ще припомня и една друга случка - подигравката, която си направи с Фиорентина... Платиха му билет хората, чакаха го, а той... всички знаем какво направи. А помните ли след това онази пресконференция в София, на която позира с тениската на Фулъм... Един час празни приказки за Facebook и как можел да си прави каквото поиска.

Лидер е на Фулъм, ОК. Резултатът от това обаче е: 6 гола в 16 мача за 14-ия отбор в Англия, на 4 точки от зоната на изпадащите. За какво спокойствие говорим?

Е, Митко, успех във Фулъм, но се върни малко на земята, където имаш доста фенове. И знай, че с тези тениски няма как да бъдеш добър пример за младите, какъвто искаш да си.

За край ще кажа, че се възхищавам и не оспорвам футболните качества на Бербатов, който наистина е необикновен футболист.


Станимир Стоянов, football24.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар