вторник, 16 септември 2014 г.

Лудогорец с минимална загуба на Анфийлд

Шампионът на България Лудогорец Разград бе близо до сензационно равенство с Ливърпул на Анфийлд, но дузпа в продълженията даде победата на домакините с 2:1.

Българите започнаха мача без притеснение и очаквания домакински натиск не се осъществи. Играта на Ливърпул не вървеше и домакините разчитаха предимно на центрирания, с който отбраната на „орлите” се справяше без проблем.


Ливърпул задържаше повече топката, но така и не успя да стигне чисто положение, а центриранията не достигаха до Балотели.

В 18-та минута Кайсара се освободи по страхотен начин и центрира примамливо към Безяк, но словенецът не разбра идеята на своя съотборник.

Най-чистото положение за Ливърпул дойде в 23-та минута, когато Балотели се освободи с лекота от Моци и стреля. Топката бе блокирана от бранител на Лудогорец, но попадна в Джерард, който също отправи изстрел спасен от стража Борян. Отскочилата топка попадна в Стърлинг, който за щастие на българите бе в засада.


В 30-та минута Моци засече с глава центриране на Мишо Александров от корнен, но не намери вратата.


В 39-та минута Лалана можеше да открие след чудесен пас на Хендерсън, но Борян спаси.  От последвалият коренер Сако стреля с глава, но неточно в аут.


Втората част започна с осезаем натиск на домакините и опасностите не закъсняха. В 52-та минута Хендерсън центрира към Манкило, Мисиджан не успя да изчисти и десният бек на Ливърпул излезе очи в очи с вратаря. За щастие испанецът прехвърли вратата.


В последвалата атака на Лудогорец Кайсара напредна по дясното крило и от около 25 метра стреля мощно по посока на врататана Ливърпул. Моньоле се намеси и успя да избие със сетни услия.

В 58-та минута Мисиджан опита удар по диагонала от около 25-30 метра, но топката мина на около 3-4 метра от левия страничен стълб на Миньоле.

В 60-та минута Стърлинг навлезе в наказателното поле и центрира към дузпата по земя и там Минев със сетни усилия успя да избие пред краката на връхлитащия Джерард.

В 65-та минута Безяк се откъсна от отбраната на домакините и от границата на наказателното поле се опита да отбележи, но балансът му беше нарушен и топката мина над вратата.


В 69-та минута Манкило центрира от дясно, резервата Борини се извиси и стреля глава под напречната гредата, но Борян успя с блестяща намеса да избие в ъглов удар.


В 72-та минута Марселиньо изведе Роман Безяк сам срещу Миньоле, но ударът на словенеца се отби в дясната греда на вратата на домакините. При добавката Минев стреля неточно в аут.


В 74-та минута Хендерсън бе оставен абсолютно сам в наказателното  поле. Национала на Англия стреля с глава, но за късмет на българите топката мина на сантиметри от левия страничен стълб на Борян.


В 81-та минута Марселиньо навлезе в наказателното поле финтира по страхотен начин Сако, но топката му бе избита точно преди да нанесе изстрел.

В ответната атака грешка в отбраната на Лудогорец позволи на Балотели да остане абсолютно сам срещу Борян и с примерен изстрел успя да го преодолее.

В 85-та минута отново Балотели стреля по посока на вратата на Лудогорец, но канадският страж на българския шампион отрази с вещина.


Така се стигна до 90-та минута, в която Хамза изведе Абало в наказателното поле. Той преодоля Миньоле и изравни резултата.


Само 2 минути по-късно неразчетена намеса на вратаря Борян донесе дузпа на Ливърпул. Зад топката застана Джерард и не сгреши, донасяйки трите точки на англичаните.

football24.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар