петък, 11 януари 2013 г.

За свободен, чист и свят ЦСКА

Националното сдружение на привържениците на ЦСКА има съдебна регистрация от 18 октомври 2012 г. Football24.bg се свърза с председателя Димитър Ангелов, за да разбере какви са целите на сдружението. А те са много важни - ЦСКА да бъде свободен, чист и свят.



- Ние искаме само едно - ЦСКА да бъде свободен, чист и свят. Нямаме претенции да обединяваме всички привърженици на отбора. Според съда все още съм председател и на Централния фенклуб на привържениците на ЦСКА, но аз съм замразил членството си там - каза Димитър Ангелов.

- Димитър Борисов ме определя като един от милионите фенове на ЦСКА. Е, като един от милионите му казвам: "Богатей, но остави ЦСКА". Не му желаем лошото, нека развива бизнеса си. Но не искаме да направи на нашия клуб това, което се случи с Металург (Перник). Нека си тръгне. Ако някой се притеснява, че няма кой да ги смени, има кой. Всяко друго управление, различно от днешното, ще бъде по-добро.

Целта на нашето сдружение е да обединява приятели и единомишленици, да обединява онези, които искат промени. Не желаем друго освен доброто на ЦСКА. Искаме достойно бъдеще за нашия клуб, достойно бъдеще за децата и юношите ни. Искаме си нашия стадион. Искаме истински мачове и шампионски титли. Клубът ни да бъде уважаван, а не да бъде нарицателно за далавери и забавени плащания. Искаме да се гордеем с ЦСКА и клубът отново да бъде това, което е бил за българския спорт.

Искаме спокойно съществуване и спокойно всекидневие, а не постоянно името на нашия отбор да бъде забърквано в съдебни спорове и скандали. Не желаем да виждаме меко казано обидно отношение от ръководител към служител на ЦСКА. След като се подписват договори, те трябва да се спазват. Искаме достойно отношение към нашите легенди. Искаме доброто за нашата любов.

Свободен, чист и свят ЦСКА - това са нашите цели.

Само свободното може да е чисто. Само чистото може да е свято. Със сегашните собственици нашият клуб нито е свободен, нито е чист, още по-малко е свят. Желаем им всичко най-добро, но явно не могат, не искат и не знаят. Или могат, искат и знаят, но не за просперитета на ЦСКА, а за техния личен.

ФК ЦСКА е основан от армейци. Българският офицер е достоен човек, патриот, родолюбец. Не е милиционер. Не е служител на Държавна сигурност. Не е доносник. Не си изкарва парите с катаджийска палка. Българският офицер е онзи, който е защитавал и защитава родината. Той е последовател на онези, които през 681 г. основаха България и 1300 години осигуриха достойно съществуване на нашето отечество.

Офицерите, които през 1948 г. създадоха ЦСКА, са точно толкова достойни, колкото онези, които воюваха през 1912 и 1918, и онези, които през 1885 се биха за обединението на България. Те обичаха България и бяха водени от чисти и святи подбуди, когато създадоха ЦСКА. Те доказаха, че когато нещо се прави с любов, то е чисто и свято.

За 65 години ЦСКА се доказа като най-успелия български клуб. Не само на футбол, а в повече от 35 спорта. Състезателите на ЦСКА донесоха първите световни титли на България, първите олимпийски медали. Тези хора даваха. ЦСКА стана национална гордост. Няма българин, който поне веднъж да не се е гордял с това, което ЦСКА е дал на България. Затова казваме "стига" на това, което е нашият клуб днес. Затова беше основано нашето сдружение - за да има свободен, чист и свят ЦСКА. Защото ние го обичаме.

Цветан Ламбрев

Няма коментари:

Публикуване на коментар