четвъртък, 30 април 2020 г.

В България не харесаха играч, който сега струва 30 млн. евро

Бившият играч на ЦСКА - Тиаго Силва, който в момента се изявява като футболен агент, коментира нивото на Първа лига и защо досега негови клиенти не са заиграли в нашия шампионат. 

"Хората, от които зависи мои футболисти да бъдат трансферирани в България, казват, че моите момчета не стават. Няма нищо. Аз не се притеснявам. Нека вземат играчи, каквито си искат. Гледат видео и решават. Само ще разкрия, че бях препоръчал Алекс Телес. Не видяха нищо в него. Сега е в Порто, който ще го продаде за най-малко 30 млн. евро", разкри Силва пред "Меридиан Мач".

"Млади бразилци са идеални за българското първенство. Да ги вземат на по 17-18 години. Момчета, които ще могат да се развият и след една година или две да бъдат продадени изгодно. Като цяло българските отбори трябва да работят с по-млади играчи. На по 20-21 години. Така по-лесно ще могат да се издържат от трансфери".

"Следя Първа лига, но нивото спадна много. Лудогорец единствено успява да взема играчи на ниво, които са класа. Няма как да искаш голмайстор, който наистина да вкарва голове и да има заплата под 40-50 хиляди евро. За да имаш успешен играч, той трябва да има опит и в силни отбори, както и срещу силни съперници", допълни бившият играч на "червените". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар