четвъртък, 13 декември 2012 г.

Челси на финал на Световното клубно първенство!

Победителят в Шампионската лига Челси се класира на финал на Световното клубно първенство по футбол, където ще срещне бразилския Коринтианс. "Сините" от Лондон се наложиха с  3:1 над мексиканския Монтерей в полуфинала, игран пред препълнения "Нисан Стейдиъм" в Йокохама, Япония.

Англичаните започнаха да пресират съперниците си още от първите минути на мача. В 17-ата минута това принуди символичните домакините да допуснат фатална грешка.

Тогава след неразбирателство между бранител и вратар, топката попадна в Ашли Коул, който намери, останалият сам в наказателното поле Хуан Мата, а последният с удар в левия ъгъл откри резултата. До края на първата част мексиканците дадоха всичко от себе си, за да стигнат до равенство, но пропуски направиха Де Нигрис и Делгадо.

Веднага след почивката възпитаниците на Рафаел Бенитес решиха всичко в своя полза. В 46-аа минута Ферандо Торес получи топката в наказателното поле и стреля, а след рикошет кълбото влетя в мрежата.

Само 2 минути по-късно всичко свърши. Тогава след бърза контра на Челси топката попадна в Мата, а неточният му удар се отби от крака на Дарвин Чавес, който го прати в собствената си мрежа за  3:0 в полза на "сините". В даденото от съдията продължение Алдо де Нигрис вкара почитното попадение за Монтерей.

football24.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар