неделя, 6 септември 2015 г.

Италия ни пожали с 1:0

Италия победи с 1:0 България в мач от група Н на евроквалификациите. Единственият гол на стадион "Ренцо Барбера" вкара Даниеле де Роси от дузпа в 6-ата минута.


През второто полувреме обаче халфът на Рома беше изгонен с директен червен картон заради ритник срещу Илиян Мицански. Българинът също пое към съблекалните, защото си позволи да ритне Де Роси. През всички 90 минути "адзурите" бяха по-добрият отбор на терена и само добрите намеси на Божидар Митрев ни спасиха от по-голяма загуба в Палермо.

Така "лъвовете" записаха второ поредно поражение в групата, но шансовете за класиране на бараж остава живи, благодарение на УЕФА, която отне една точка от актива на Хърватия заради расизъм. В класирането сме на 4-то място с 8 точки, докато "шахматистите" имат 14 т.

В следващия кръг гостуваме именно на Лука Модрич и компания и трябва да спечелим с поне два гола разлика, след което да надделеем над Азербайджан у дома. В същото време хърватите трябва да загубят визитата си на Малта, за да се доберем до заветната цел. Лидер в групата ни остава Италия с 18 т., а Норвегия има 16 т.


Няма коментари:

Публикуване на коментар