четвъртък, 13 септември 2012 г.

Защо 10 лв. за националите са много

То бива, бива ама цял бивол за мезе не бива. Някакси не ми се връзва логически ценообразуването на БФС. Чисто икономически няма логика да плащаш една и съща цена за билет при положение, че гледаш отбори от различно измерение. За сектор Г на стадион "Васил Левски" по 10 лв., няма значение, че в единия случай играе Италия, а в другия Армения. Важното е от всеки де се прибира по десетачка. Все пак цената на едно нещо трябва да е обвързана с неговото качество. Нормално е да плащаш повече за Скуадра адзура и по-малко за Армения. Мислителите от БФС обаче не мислят като мене.

Преди мача с Армения моят футболен другар Цецо Ламбрев ми се скара!!! Това стана след като се възмутих, че не е нормално да дам 10 лв. за сектор Г на стадион "Васил Левски", за да гледам Буфон и компания и да се бръгна също за десетачка, за да гледам Армения. "Според теб, колко трябва да струва билетът за мач на националния отбор". Аз му отговорих, че поне трябва да има някаква разлика в посока надолу, след като играеме с Армения, а не с вицеевропейския шампион Италия. Ламбата пак ми се скара, че 10 лв. са две кутии цигари, а все пак играят националите. Той си остава на мнение, че десет лева за мач с Армения са си нормална цена.

Само да кажа на Ламбата и хората от БФС, че с по-добро ценообразуване могат да вземат повече пари. Така например почти никой нямаше да се откаже да гледа Италия и за 15 лв., а ако цената на билетчето за Армения беше 5 лв., то тогава щяха да дойдат доста повече хора. Тоест, както често се случва в икономиката по-ниската цена ще ни осигури по-голям приход.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар