неделя, 30 септември 2012 г.

Бербатов не е България

На Гонг им свършиха новините и решиха да се правят на интересни. Пратиха писмо до Фиорентина и попитаха за банкова сметка и точната сума, за да им преведат парите за самолетните билети на Данчев и Бербатов.



Оставяме настрана, че е възможно Бербатов вече да е върнал парите, колкото и невероятно да е това. Но не можем да оставим настрана, че поведението на Гонг е обидно. И за България, и за Италия.

Първо – така се подиграват на Флоренция и Фиорентина. Наистина ли мислят, че един от най-големите клубове в Италия ще се съгласи да вземе пари за нещо такова от едно българско радио? Ако го мислят, са много неумни. Второ – функциите на медиите са да информират и да бъдат посредници. Не да се правят на интересни. Да се рекламираш малко е нормално. Но да искаш да върнеш парите за билета на Бербатов? Гонг медия ли е или цирк?

В писмото е написано, че го правят заради добрите отношения между България и Италия. Поне във футбола добри отношения между България и Италия не съм видял. Изхвърлиха ни на полуфинала на световното след нагла игра с ръка в наказателното поле и обръщане на Жоел Киню на другата страна. После техни тифози палиха български знамена в София. Та защо трябва да имаме добри отношения с тях? И какво като Бербатов им се подигра? Бербатов да не е България?
Ако става въпрос за междудържавни отношения, да. Но в спорта важно е само едно – победата, не мазненето на по-големите и добрите отношения.

Защо всички българи не са като Любо Пенев. Какво им се плашим на тия? Да, уважаваме ги, но излизаме за победа, каза той. И за малко да ги победи. Без да коленичи.

Цветан Ламбрев

1 коментар:

  1. Ние сме финансова институция, специализирана в областта на кредитния заем, която помага на хората, които се нуждаят от паричен заем или да решат личните си проблеми или да разработят своите проекти с лихва от 2%. За повече информация можете да се свържете с нас чрез Whatsapp + 593985432538 Имате ли нужда от заем?

    ОтговорИзтриване