петък, 12 октомври 2012 г.

Всичко преди световната квалификация България – Дания


Националният отбор на България приема Дания в световна квалификация от група “В”. Двубоят започва в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ. До момента възпитаниците на Любослав Пенев имат 4 точки след равен 2:2 срещу Италия и победа с 1:0 срещу Армения.


Селекционерът на родните “трикольори” за първи път е поставен в трудна ситуация заради контузени и наказани футболисти. С травми са Емил Гъргоров, Георги Сърмов и Петър Занев, а Светослав Дяков и Веселин Минев са наказани за двубоя с “червения динамит”. Първият вариант за състава на България е с Иван Бандаловски като десен бек, в средата ще действат Бодуров и Иван Иванов, а отляво на мястото на Веселин Минев ще застане брат му Йордан Минев. При тази схема в средата на терена на мястото на Светослав Дяков ще играе Владимир Гаджев, а пред него Георги Миланов и Христо Златински. Триото в атака ще е Станислав Манолев, Ивелин Попов и Илиян Мицански.

Има и втори вариант, малко по-изненадващ. На последните няколко тренировки Любослав Пенев пробва схема с Йордан Минев отдясно в защита, Бодуров и Иван Иванов, а отляво с Михаил Венков, който беше привикан на пожар в националния. Иван Бандаловски може да действа като вътрешен халф, заедно с Георги Миланов, а зад тях да е Владимир Гаджев. Отпред пак ще са Станислав Манолев, Ивелин Попов и Илиян Мицански. Валери Божинов вероятно ще остане резерва за началото на двубоя, но със сигурност ще се появи на терена.

Дания има само един изигран мач в нашата група, в който завърши наравно 0:0 с Чехия. В последните години тимът не блести с големи звезди, но участва на Световното през 2010 година, игра и на Европейското това лято. Все пак в състава на Мортен Олсен има достатъчно имена, които играят в големи европейски отбори Даниел Агер (Ливърпул), Симон Кяер (Волфсбург), Никлас Бендтнер (Ювентус) и други. Единственият проблем пред треньора на “червения динамит” е вратарският. От състава последователно отпаднаха двамата основни вратари Андерс Линдегаард (Манчестър Юнайтед) и Каспер Шмайхел. Наложи се на тяхно място да бъдат повикани двама вратари от датското първенство - Йеспер Хансен и Стефан Расмусен. Почти сигурно титуляр срещу България ще бъде Стефан Андерсен.


БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар