неделя, 9 февруари 2014 г.

Първа титла за Русия, 15-годишна вледени публиката в Сочи

15-годишното дете чудо на Русия Юлия Липницкая за пореден път даде сериозна заявка за бъдещо величие, след като осигури първа титла на домакините в отборната надпревара по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Сочи 2014.
Липницкая спечели най-много точки в кратката програма късно снощи и увеличи преднината на Русия в отборната надпревара, която се провежда за първи път на Зимна Олимпиада. Евгени Плюшченко спечели още едно първо място и 10 точки за Русия след магическото си изпълнение с троен аксел във волната програма, за да дойде време отново за Липницкая да заслужи бурни аплодисменти със своята свободна програма.

Публиката в Леден дворец „Айсберг“ бе взривена от фанстатичните пируети на 15-годишната талантлива фигуристка, която събра общо 141.51 точки и изпревари с цели 12.13 пункта най-близката си преследвачка Грейси Голд от САЩ.

Така Липницкая осигури на Русия до първата олимпийска титла в Сочи 2014 и влизане в историята на фигурното пързаляне като първият отборен шампион на Олимпиада. Италианката Валентина Маркей остана на трето място със 112.51 точки, следвана от японката Акико Сузуки и канадката Кетлин Осмънд, която падна по време на своята волна програма.

В генералното класиране на отборната надпревара води Русия с 67 точки пред Канада с 56, като разликата от 11 не може да бъде наваксана в последната дисциплина – танцови двойки – която ще се проведе по-късно тази вечер.

Трети са фигуристите на САЩ с 50 пункта, следвани от Италия и Япония с 45.

Няма коментари:

Публикуване на коментар