петък, 24 февруари 2017 г.

Венецуелец стана за смях на световното по ски бягане (ВИДЕО)

Голям смях падна в първия ден на световното първенство по ски бягане в Лахти, Финландия. Основна "вина" за това зрителите пред екраните едва да не умрат от смях имаше екзотичният представител на Венецуела Адриан Солано. 

Той направи истинско шоу като пада, става, почива си, едва не предизвика сблъсък с друг състезател и накрая завърши с широка усмивка квалификацията на 10 км. Солано преодоля трасето от 1600 метра за 13:49.33 минути, което му отреди последното 156-о място. Победител в квалификацията стана руснакът Евгени Устюгов с 3:11.72 минути. На пет минути пред Солано пък се беше откъснал 155-ия - сънародникът му Донато Агостелини.

Зад печалното представяне на Солано обаче стои истинска драма. Той е бил арестуван на 19 януари в Париж, където не му повярвали, че отива на световното по ски бягане и го тикнали в ареста по подозрение, че търгува с наркотици. Той имал само 28 евро в брой и никакви кредитни или дебитни карти, което било още по-подозрително. "Не ни прави на глупаци. Във Венецуела няма сняг, какво ски бягане", заявили полицаите на слисания пишман скиор.

Солано бил върнат във Венецуела, а след намесата на властите отпътувал все пак за Финландия. Подготовката му обаче била напълно компрометирана и той не показа никаква увереност в състезанието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар